Samen met ons (en soms ook samen met het Reinier de Graaf ziekenhuis) worden je benen weer als nieuw.

Beenvaten behandelen

Beenvaten, ook wel bezemreiser of varices genoemd, komen in verschillende kleuren voor: rood, blauw en paars. Sommige beenvaten kunnen ontsierend zijn, die kunnen wij voor je behandelen met een laser of IPL.

gentle_hand_poster_01
candela-gentlemax-pro-logo

Behandeling beenvaten

Scleroseren Afhankelijk van de diepte van de vaten kan jouw behandeling meteen bij ons beginnen of niet. Wanneer de vaten diep gelegen zijn, is het raadzaam om deze eerst te scleroseren.  Wij hebben een samenwerkingsverband  met de Dermatologen van het Reinier de Graaf Ziekenhuis waar het scleroseren kan plaatsvinden.

Lasertherapie Wanneer de vaten voldoende aan de oppervlakte liggen, kunnen we starten in onze praktijk. Wij behandelen beenvaten met de Gentle Max Pro. Door de golflengte en specifieke eigenschappen is deze laser in staat de beenvaten te verwarmen en te vernietigen, zonder de omliggende huid te beschadigen.

Zongebruind De behandeling kan niet worden uitgevoerd als je (zon)gebruind bent. We adviseren daarom om tot vier weken voor, tijdens het traject en 4 weken na de laatste behandeling de echte zon en zonnebank te vermijden. 

Behandeling De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten. De laser wordt ingesteld op het huidtype en de kenmerken van de beenvaatjes. Vervolgens wordt de laserkop net boven het zichtbare beenvat geplaatst en wordt er een puls geven. Er worden zoveel mogelijk vaatjes per behandeling behandeld. Een laserbehandeling bij beenvaatjes kan gevoelig zijn. Het lijkt alsof we herhaaldelijk met een elastiekje op je benen schieten.

Na de behandeling voelt het behandelde gebied warm aan. Het is mogelijk dat er kleine korstjes op de behandelde plek komen, laat die er vanzelf afvallen en pulk er niet aan.

Resultaatversnellers

Om de behandeling optimaal te laten verlopen is het aan te raden om vooraf op een aantal dingen te letten. Het is belangrijk om op de dag van de behandeling tot een week na de behandeling:

  • geen alcohol te drinken
  • niet je huid te scrubben
  • niet te sporten
  • geen zware inspanningen leveren
  • niet naar de sauna te gaan
  • Geef het lichaam even rust zodat de vaatjes goed opgeruimd kunnen worden
  • Compressie kousen te dragen

Tarieven

Enkele beenvaten€ 125.00
Middelgroot gebied€ 200.00
Groot gebied€ 275.00
Extra groot gebied€ 350.00

Vragen over beenvatenlaserbehandeling?

Kennismakingsaanbod