Verschillende therapieën om je pijn te verlichten en je litteken(s) soepeler te maken.

Brandwonden nazorg

Brandwonden laten meestal ernstige littekens achter op je huid. Ze trekken samen en hinderen je bijvoorbeeld bij het bewegen. Daarnaast heten littekens niet voor niets littekens en vinden veel mensen het vervelend als ze goed zichtbaar zijn. Wij helpen jou er graag mee!

Huidzorg Delft is netwerkpartner van de Nederlandse Brandwonden Stichting en aangesloten bij het hieraan gelieerde Netwerk Huidtherapie

Fraxx litteken therapie
LPG
camouflagetherapie

Verschillende therapieën nazorg brandwonden

Specialisatie nazorg Brandwonden Bij Huidzorg Delft hebben we huidtherapeuten die gespecialiseerd zijn in de nazorg bij brandwondenlittekens. Speciaal voor mensen met brandwondenlittekens is de post-hbo opleiding Huidtherapie na Brandwonden door de Hogeschool Utrecht met de Nederlandse Brandwonden Stichting en specialisten uit de Nederlandse en Belgische brandwondenzorg ontwikkeld.

Onze huidtherapeuten met dit speciale aandachtsgebied hebben deze opleiding gevolgd. Zij kunnen je goed helpen met littekentherapiecamouflage– en endermotherapie.

Verlichting Littekens van ernstige brandwonden gaan niet meer weg. Ook wij kunnen dat helaas niet veranderen. Wat we wél voor je kunnen doen, is de pijn verlichten,  verzachting geven en je litteken soepeler maken. Ook de roodheid kunnen we laten afnemen.

Versoepeling Wanneer er sprake is van een pijnlijk en/of vastzittend litteken kan littekentherapie zorgen voor mobilisatie en versoepeling van het litteken en daardoor ook eventuele bewegingsbeperking die je hebt verminderen.

Camouflage Daarnaast zijn we graag behulpzaam bij het leren toepassen van speciale water- en veegvaste camouflageproducten, zodat je huid er egaal en verzorgd uitziet.

Mogelijke behandelingen zijn:

Resultaat Aangezien elke huid en elk litteken anders is, verschilt het resultaat per persoon. Tijdens een eerste gesprek krijg je van ons een reëel beeld van wat haalbaar kan zijn in jouw situatie.

Vergoeding

Verzekering Indien het litteken je beperkt in je bewegingen, wordt littekentherapie bij sommige zorgverzekeraars gedeeltelijk en soms geheel vergoed. Dit is ook nog afhankelijk van het type zorgverzekering dat je hebt afgesloten. Neem voor alle zekerheid contact op met je verzekeraar, zodat je weet waar je aan toe bent.

Tarieven Omdat deze zorg veelal wordt vergoed door de zorgverzekeraar vind je hier geen tarievenlijst.

Vragen over nazorg bij brandwonden?

Kennismakingsaanbod