Ook de dieper liggende huidproblemen worden met endermotherapie succesvol aangepakt.

Endermotherapie

Endermotherapie is een therapie waarbij pathologische en esthetische veranderingen in het bindweefsel worden behandeld. Endermotherapie wordt uitgevoerd met een LPG apparaat bijvoorbeeld in de oedeemtherapie  Wij werken met het professionele apparaat de Keymodule 2I CelluM6. De letters LPG staan voor Louis Paul Guitay, de uitvinder van deze techniek. Het LPG-apparaat maakt in combinatie met een vacuüm massage in- en uitrollende en knedende bewegingen. Daarmee wordt het bindweefsel, de bloedvaten en het lymfestelsel beïnvloed.

oedeem
keymodulle lpg

Endermoherapie

Endermotherapie wordt toegepast bij lymfoedeem en lip-oedeembrandwondenlittekenshypertrofische en atrofische littekens, fibrose , sclerodermie, scleroedeem, voor- en nabehandeling van chirurgische ingrepen (zoals liposuctie), lipohypotrofie (bijvoorbeeld als gevolg van veelvuldige inspuitingen bij diabetes) en verklevingen in het ondershuidse (bind)weefsel. Daarnaast kan endermotherapie gebruikt worden bij pijnklachten aan spieren en gewrichten.

Bindweefselmassage Endermotherapie kan ook voor cosmetische doeleinden worden gebruikt. Endermotherapie wordt bij huidverslapping en cellulitis ingezet als lipomassage, dit wordt gezien als een intensieve bindweefselmassage.

Resultaat Oedeemtherapie Het bindweefsel wordt soepeler en zachter. Blokkades verminderen of verdwijnen en de bloed- en lymfecirculatie wordt sterk bevorderd. Wij zien goede resultaten bij patiënten die last hebben van oedeem, lipoedeem en/of fibrose. Dankzij de intensieve bindweefselmassage wordt de doorbloeding intensief bevorderd, vetophopingen worden los gemasseerd en afvalstoffen worden direct en versneld afgevoerd. Wij passen wij het LPG apparaat steeds vaker toe bij onze oedeemtherapie, met groot succes!

Resultaat littekentherapie Ook patiënten met littekens hebben veel baat bij deze endermologie behandeling. Het littekenweefsel wordt immers versneld soepeler. Dankzij de intensieve massage met behulp van het LPG apparaat wordt het slechte collageen afgebroken waardoor het goede, soepele collageen sneller hiervoor in de plaats kan komen. Natuurlijk geldt ook hier dat door de extra doorbloeding de afvalstoffen versneld worden afgevoerd en de voedingsstoffen versneld worden aangevoerd. Het totale proces van littekenverbetering wordt dankzij de endermologie behandeling middels het LPG apparaat sterk verbeterd.

Vergoeding

*Voor bovenstaande behandelingen geldt een specifieke regeling. Iedere zorgverzekeraar heeft een vast tarief voor deze therapieën. Bij een chronische indicatie komen de eerste 20 behandelingen uit je aanvullende verzekeringspakket. Vanaf de 21ste behandeling worden behandelingen dan vergoed uit de basisverzekering. Als je geen aanvullende verzekering hebt, zijn de eerst 20 behandelingen voor je eigen rekening, daarna kan je aanspraak maken op je basisverzekering.

Tarieven

Lipomassage30 min€   60.00
Lipomassagekuur 10 behandelingen€ 550.00
Oedeemtherapie30 min€   45.00 *

Vragen over endermotherapie?

Kennismakingsaanbod