Alleen of samen met dermatoloog Tijssen van het Reinier de Graaf helpen we je graag heelhuids!

Goedaardige huidtumoren verwijderen

Diverse goedaardige huidplekjes waaronder, ouderdomswratjes, xanthelasma, goedaardige moeder- en pigmentvlekken kunnen wij bij je verwijderen. Dat doen we in onze eigen praktijk of op de niet verzekerde zorgpoli Dermatologie van het Reinier de Graaf ziekenhuis waar wij samenwerken met dermatoloog Rene Tijssen.

Want wanneer de huidaardige huidtumoren op een locatie zitten die moeilijk te behandelen is of wanneer de behandeling erg gevoelig is, voeren wij de behandeling uit in het Reinier de Graaf ziekenhuis.

electro-coag-lichaam huidkliniek huidzorg delft rijswijk
ipl-pigment-vl-huidkliniek huidzorg delft rijswijk

Soorten huidafwijkingen

Verschillend Goedaardige huidplekjes kunnen uit verschillende structuren bestaan zoals hoorn, vaten, pigment en bindweefsel. Naarmate we ouder worden, ontstaan steeds meer van deze huidafwijkingen. Er zijn heel veel verschillende goedaardige huidtumoren en -afwijkingen.

Deze kunnen in 3 categorieën worden ingedeeld:

Behandelfrequentie Bij de behandeling voor goedaardige huidtumoren zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen noodzakelijk. Tijdens het eerste consult maken wij een inschatting hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn.

Nabehandeling Na de behandeling is je huid rood en licht gezwollen. Er ontstaat een korstje op de behandelde huid, die tussen 7-14 dagen van je huid afvalt. De eerste weken na de behandeling is het raadzaam om je huid extra te beschermen met een SPF 30 of hoger. Want je huid is de eerste weken na de behandeling extra gevoelig, waardoor een goede bescherming echt belangrijk is.

Verschillende therapieën

Electro Coagulatie Wij werken met twee verschillende coagulatie methoden. Afhankelijk van de grootte van het plekje dat je hebt, kiezen we de passende methode. Electro coagulatie wordt vaak toegepast bij kleine gesprongen vaatjes, fibromen en gerstekorrels.

Tijdens de behandeling wordt een fijn naaldje in de huidaandoening gestoken, via dat naaldje wordt elektrisch stroompje gestuurd dat de boosdoener verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakken. Wanneer het huidplekje groter is, wordt gebruikgemaakt van de spot away of zapper. Deze apparaten zijn beide klein en handig en werken op een laagstroom. Beide zijn voorzien van een puntige elektrode, dat net boven het huidplekje wordt gehouden wordt en het zo verschrompeld.

Curettage Curettage is het met een curette (een steriele scherpe ring) verwijderen van goedaardige huidafwijkingen. De huid wordt verdoofd met een spray, waarna met de curette de oneffenheid als het ware van de huid wordt geschraapt. De huidoneffenheden die met deze methode kunnen worden behandeld zijn bijvoorbeeld ouderdomswratten. Na de behandeling ontstaat een klein schaafwondje, wanneer het korstje van je huid afvalt, is deze nagenoeg egaal en het hersteld zich zonder littekenvorming.

Cryotherapie Deze techniek wordt voornamelijk toegepast bij het verwijderen van goedaardige huidplekjes zoals pigmentvlekken door zonschadeouderdomswratten en xanthelasma. Bij Huidzorg Delft wordt gebruikt gemaakt van de CryoPen. Deze methode is nagenoeg pijnloos.

Cryotherapie wordt doormiddel van bevriezing  van het weefsel de huidplekjes selectief behandeld. Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest zonder littekenvorming.

IPL/Lasertherapie Wanneer de goedaardige huidtumoren pigment of bloed bevatten en niet verheven zijn, is IPL of laser de meest effectieve methode om te behandelen. Deze methode wordt veel gebruikt bij couperose, spider naevi en andere vaataandoeningen. Ook voor oppervlakkige gepigmenteerde huidkleurverschillen als zonnevlekken en ouderdomsvlekken is de lichtflitstherapie geschikt. De IPL of laser licht absorberen en verhitten de overtollige hemoglobine en melanine in de opperhuid.

Tarieven

Electro Coagulatie / Cryotherapie / Curretageéén plekje € 55.00
Tot 5 plekjes € 75.00
Tot 10 plekjes € 100.00

Vragen over het veilig verwijderen van goedaardige huidtumoren?

Kennismakingsaanbod