Stimuleren van de doorbloeding bij littekens geeft een fijner aanvoelende en soepeler huid.

Littekentherapie

Heb je last van een litteken? Een litteken kan ingetrokken, verhard, verdikt, verkleurd of verkleefd zijn. Wanneer het storend of pijnlijk is, kunnen de huidtherapeuten van Huidzorg Delft je helpen om jouw littekens minder zichtbaar, dunner en soepeler te maken. Afhankelijk van het soort litteken wordt voor jou de beste behandelmethode uitgezocht.

Verschillende therapieën

Littekenmassage Het doel van littekenmassage is de doorbloeding stimuleren. De elasticiteit van het litteken wordt hierdoor beter. Daardoor versoepelt de huid en verminderen klachten zoals bewegingsbeperkingen en pijn. Om de littekenmassage te intensiveren, wordt er bij Huidzorg Delft gebruik gemaakt van endermotherapie.

Endermotherapie Endermotherapie is een techniek die onder andere wordt toegepast bij verharde en verkleefde littekens. De behandeling door middel van Endermotherapie gaat net wat dieper dan de manuele littekenmassage. De endermotherapie behandeling wordt uitgevoerd met een LPG Keymodule. Dit apparaat heeft een zuigende slag (zoals een stofzuiger) met een behandelkop die twee mechanische roterende rollers bevat.  Het LPG endermotherapie apparaat lift, rolt en masseert de huid en de onderhuid waardoor weefselblokkades worden opgeheven.

Fractionele laserbehandeling Littekenbehandeling met de Erbium Glass gefractioneerde laser wordt vaak toegepast bij brandwondenlittekens, trauma-littekens, operatie- littekens, striae en acne-littekens. Deze laser maakt allemaal kleine schadekolommen in de dermis (dieper gelegen huidlagen), waar de weefselschade zich bij een litteken bevindt. Hierbij wordt de epidermis (opperhuid) minimaal belast, waardoor de hersteltijd kort is. Als reactie hierop vormt de huid nieuw collageen waardoor deze dikker, soepeler en gladder wordt. De schadekolommen die ontstaan, zijn bijna niet waarneembaar met het blote oog.

Microdermabrasie Microdermabrasie is een techniek waarbij we de dode huidcellenlaag onder vacuümdruk gecontroleerd afschaven en polijsten. Deze techniek zorgt voor afvlakking van het litteken en stimuleert de celvernieuwing.

Siliconenpleisters en siliconengel Door gebruik van siliconenpleisters en siliconengel kunnen littekens binnen enkele weken tot maanden versoepelen en afvlakken. Daarnaast vermindert het gebruik de roodheid en pijn- en jeukklachten.

Tarieven

Littekenmassage30 min€ 43.50
Endermotherapie30 min€ 60.00
Gefractioneerde Laservanaf€ 125.00
Microdermabrasievanaf€ 95.00
Siliconenpleisters/gelop recept verkrijgbaar

Vragen over litteken therapieën? Welke geschikt is voor jouw huidprobleem? Vraag het ons!

Maak gebruik van het kennismakingsaanbod.