Sebacia acné therapie

De unieke behandelmethode Sebacia acné-procedure is de nieuwste acné-behandeling van Nederland. Huidzorg Delft is de enige praktijk in Zuid-Holland die deze therapie mag aanbieden. In totaal is deze therapie op 5 plaatsen in ons land beschikbaar.

Deze innovatieve methode is geschikt voor alle types acné. Ook voor mensen die hun acné niet onder controle krijgen met reguliere acné-therapie. Of voor mensen die een alternatief zoeken voor orale medicatie; zoals antibiotica of Roaccutane.

sebacia-logo
Logo
Electro

Therapie

Oorzaken Acné ontstaat deels door overactieve, olie afscheidende klieren in de huid, die talgklieren worden genoemd. Tijdens de Sebacia acné-behandeling worden kleine gouddeeltjes (Sebacia micropartikels) via de huidporiën in de talgklieren gemasseerd, waarna de deeltjes met een laser worden opgewarmd. Acné wordt veroorzaakt door 3 factoren:

 1. Overmatige Sebum (talg) productie
 2. Vuil dat de poriën verstopt
 3. Woekering van bacteriën

Veilig De Sebacia acneprocedure is een behandeling die is gericht op deze drie oorzaken van acné. De laser die de Sebacia micropartikels opwarmt, wordt vaak gebruikt voor huidbehandelingen zoals ontharing. Studies hebben aangetoond dat Sebacia micropartikels veilig en efficiënt zijn bij de behandeling van gezichts-acné.

Therapie Voor een optimaal resultaat, adviseren wij de huid gedurende twee weken voor te behandelen met Effezel-gel. Dit product is op recept verkrijgbaar, het receptformulier wordt verstrekt tijdens het intakegesprek, dus voordat wordt begonnen met de Sebacia acné-behandeling.

De behandeling In drie sessies die 1 week na elkaar plaatsvinden wordt de Sebacia-behandeling uitgevoerd. Onze huidtherapeut brengt een serum met gouden microdeeltjes op je huid aan en masseert het in je huid. Het doel is om de gouden microdeeltjes in de poriën te brengen tot in de talgklier. Daarna word je huid behandeld met een laser. Wij  werken met de BIOS square Epil, Alexandrite en nd-YAG laser waarmee we de gouden microdeeltjes verwarmen.

Resultaat Door de warmteontwikkeling in de olieproducerende klieren vermindert de talgproductie van de huid. Uit klinische onderzoeken is binnen 2-3 maanden na de laatste Sebacia-sessie verbetering van de acné gezien. Hoelang het resultaat zichtbaar blijft, is afhankelijk van je huid en jouw huidconditie. Het is mogelijk dat je het behandeltraject na 6 maanden of 1 jaar moet herhalen. Maar het is ook mogelijk dat na drie behandelingen je acné wegblijft!

Camouflage Na de behandeling kan je huid er rood en gezwollen uitzien. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Je huid mag dan wel gecamoufleerd worden met minerale make-up. Wij werken met de producten van Jane Iredale. Ze zijn niet alleen dekkend, maar geven ook een goede bescherming en hebben kalmerende eigenschappen.

Resultaat versnellers

De Sebacia acné-behandeling kan indien nodig in de maanden na de kuur worden ondersteund door:

 1. Reguliere acné-therapie.
 2. Peelings: Huidzorg Delft biedt verschillende typen peelings aan met elk hun specifieke eigenschappen. Met peelings verwijderen we onder meer de dode huidcellen waardoor het talg in je huid vermindert en het heeft tegelijk een egaliserend effect op je huid;
 3. Laserbehandeling bij rest acné, acné-littekens en huidverkleuringen; er wordt met verschillende lasers gewerkt. De lichtenergie bevordert de celdeling en weerbaarheid van je huid. Als gevolg van de warmteontwikkeling door de laser verminderen ook de ontstekingen.

Ondersteunende producten We geven je natuurlijk ook advies over de verzorging van je huidproblemen thuis. Hieronder vind je een lijst met producten die wij je aanraden en die je in combinatie met je behandeling bij ons kunt aanschaffen. Binnen afzienbare tijd zullen we hier ook een webshop online hebben, zodat je de producten dan ook online kan bestellen.

 • Biretrix
 • Neostrata
 • Endocare
 • Coresa
 • Louis Widmer
 • Jane Iredale
 • Heliocare

Tarief

Sebacia € 600.00 (kuur 3 behandelingen)

Gebruikt apparaat

 • BIOS Square Epil

Vragen over Sebacia acné-procedure?