Storende donkere vlekken zijn met de SPOT OUT behandeling verleden tijd

SPOT OUT behandeling

De SPOT OUT behandeling is een behandeling om hyperpigmentatie te verwijderen. Door deze behandeling worden donkere vlekken geëlimineerd en verminderd met behulp van het remmen van het melanogenese proces.

Toskani SPOT OUT kit

Spot Out behandeling

De SPOT OUT behandeling is geschikt om dieper gelegen pigmentvlekken te verminderen. Het is een professionele depigmentatieprocedure om donkere vlekken van melanische oorsprong te verminderen terwijl de huidtint wordt verlengd.  Tevens egaliseert het de toon en glans van de huid. Dit leidt tot een anti-aging effect en algehele huidverbetering.

De SPOT OUT Kit vermindert diverse soorten van hyperpigmentatie zoals melasma, ouderdomsvlekken, chloasma, zonnevlekken, enz. Daarnaast zal het zichtbare tekenen van huidveroudering verminderen. Daarnaast wordt de behandeling ook toegepast bij een huid met neiging tot acné.

Dit is een behandeling die wordt ingezet in de praktijk en gedeeltelijk zelf thuis verder wordt voortgezet doormiddel van de huid te onderhouden met de Spot Out crème.

De  behandeltechniek

Om hyperpigmentatie tegen te gaan bevat de SPOT OUT Kit de volgende eigenschappen:

+ Remt het enzym tyrosinase.
+ Verwijderen of verminderen van hyperpigmentatie.
+ Zorgt voor desquamatie van de stratum corneum.
+ Verbetert de werking van de macrofagen.
+ Beschermt de huid tegen vrije radicalen.
+ Stimuleert de collageen productie.

Naast de behandeling in de praktijk wordt een deel van de behandeling thuis uitgevoerd.

Therapie

Voorbereiding

Belangrijk is dat de huid voorafgaand aan de SPOT OUT behandeling wordt voorbereid met een Amandelzuur peeling. Dit om de effectiviteit van de SPOT OUT behandeling te verhogen.

Voorafgaand aan de peeling wordt je huid eerst goed gereinigd en voorbereid met een ontvettende lotion. Dat zorgt voor een betere opname van de peeling. Vervolgens brengt de huidtherapeut de Pre-Procedure Solution aan. Tot slot wordt een deel van de SPOT OUT masker aangebracht, dit is een vaseline-achtige substantie. Je kan, afhankelijk van de jouw huid, een lichte tot intensief prikkend gevoel ervaren. Je gaat met deze substantie nog op het gezicht naar huis en laat de ingrediënten in de aangegeven tijd zijn werk doen.
Afhankelijk van jouw huidtype zal de huidtherapeute jouw instructies geven wanneer het restant van de SPOT OUT masker mag worden aangebracht en extra (in)gemasseerd dient te worden.
Na het aangegeven aantal uren, afhankelijk van het huidtype kan dit variëren van 6 tot 12 uur, dient het masker te worden verwijderd met water. De huid mag dan verzorgd worden met de bijgeleverde Total Recovery Cream.

Na de behandeling 

Na de behandeling kan je huid er rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Ook kan er 1 tot 3 dagen na het masker een schilfering ontstaan. Dat geneest binnen 2 weken. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Blijf van eventuele velletjes en korstjes af, het is belangrijk dat de huid zelf geneest.

Thuis Behandeling

Deze behandeling dient thuis te worden voortgezet. Na het verwijderen van het masker heeft de huid in eerste instantie 1 week de tijd nodig om weer te herstellen, gedurende deze eerste week mag de Total Recovery Cream minimaal tweemaal daags worden aangebracht. Indien gewenst, mag deze crème ook vaker worden aangebracht op het gezicht.
Na de eerste week wordt er gestart met het tweemaal daags smeren van de SPOT OUT Cream gedurende de 1e 3 maanden. Na deze drie maanden dient de frequentie te worden verlaagd naar 1 keer per dag.

Camouflage

Na de behandeling mag je huid gecamoufleerd worden met minerale make-up. Wij werken met de producten van Jane Iredale. Deze producten zijn dekkend en kalmeren en beschermen je huid tegelijkertijd.

Tarieven

Toskani SPOT OUT peelingvanaf€ 350.00
SPOT OUT creamvanaf€ 120.00
Voorbereidende peelingvanaf€ 70.00

Ondersteunende producten

Passende producten We geven onze cliënten ook altijd advies over passende producten om je huidklachten ook thuis goed te verzorgen. We verkopen de producten in onze praktijk. Op termijn zullen we op de website ook een webshop activeren. Hieronder vind je een lijst met producten die jouw behandeling verder ondersteunen:

Vragen over de SPOT OUT behandeling?

Kennismakingsaanbod