Laserbehandeling is (nu nog) de meest effectieve methode om striae te lijf te gaan.

Striae laserbehandeling

Striae is een huidprobleem waar veel vrouwen last van hebben. Heb jij striae? Van die streepvormige littekens in je bindweefsel en word jij daar ook niet echt blij van? Kortom vind jij het ook cosmetisch storend? Als jij die strepen echt vervelend vindt of er onzeker van wordt, kom dan naar ons. We hebben een methode om deze te verminderen. Er zijn weinig behandelingen die bewezen effectief zijn bij striae. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat een non ablatieve fractionele laserbehandeling de meest effectieve behandelmethode is op de markt. En dat is wat wij jou te bieden hebben!

Striae laserbehandeling

Striae laserbehandeling therapie

Lasertherapie Om striae te behandelen maken wij dus gebruik van fractionele lasertherapie. Naast striae kunnen ook andere indicaties zoals (chirurgische) littekens, acne-littekens en huidverbetering met deze techniek worden behandeld.

Nieuwste behandelmethode Huidzorg Delft maakt gebruik van  de meest effectieve en nieuwste behandelmethode, de Nordlys Ellipse Fraxx 1550nm, een Erbium Glass laser. Deze unieke manier van behandelen zorgt voor een huidvernieuwing door het stimuleren van collageen en elastine in de dermis (diepere huidlagen). Deze bijzondere lasertechniek onderscheidt zich van andere gefractioneerde laserbehandelingen. De pulsduur is extreem kort, daarmee is een intensieve behandeling met een relatief korte herstelperiode mogelijk geworden.

Therapie De behandeling duurt tussen de 30- 60 minuten. Jouw te behandelen huidgebied wordt afgetekend en wordt met een rollende beweging in drie verschillende richtingen worden behandeld. In het handvat van de laser zit een koelingssysteem waardoor je huid meteen wordt gekoeld. Dat maakt de behandeling ook draaglijk voor je. Vervolgens wordt je huid per behandeld segment gekoeld met een speciale koelingsroller en coldpacks. Je voelt dan warme tintelingen of kleine prikjes.

Resultaat De gefractioneerde laserbehandeling, zorgt ervoor dat schade aan je bindweefsel hersteld, met als resultaat een gladdere en sterkere huid. De doorbloeding en pigmentatie in de striae-littekens verbetert en diepere littekens worden oppervlakkiger, waardoor ze minder zichtbaar zijn.

Behandelingen

Aantal behandelingen Afhankelijk van jouw striae zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig. Doordat het resultaat van de behandeling pas na 3-6 maanden na de laatste behandeling zichtbaar is, wordt er in de regel gestart met een kuur van 3 behandelingen. Collageenopbouw is een proces dat tijd nodig heeft. Na 3 maanden wordt er een evaluatiemoment met je gepland waarin we bespreken of het te behandelresultaat is bereikt of dat we een nieuwe starten. De pauze tussen de behandelingen is 4 weken.

Nabehandeling Na de behandeling kan je huid er rood uitzien en wat ruw aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Gemiddeld heeft je huid 3 tot 10 dagen een licht gebruinde kleur en is mogelijk wat ruw in de vorm van minuscule stipjes; het patroon van de laserpulsen. Dat is voor anderen overigens nauwelijks zichtbaar. Na de behandeling wordt een crème aangebracht, die onbeperkt mag worden gebruikt om het herstel van je huid te bevorderen.

Camouflage Na de behandeling mag je huid gecamoufleerd worden met minerale make-up. Wij werken met producten van Jane Iredale. Deze producten zijn dekkend en geven tegelijk ook bescherming en ze hebben kalmerende effect op je huid.

Tarief

Enkele striemen€ 125.00
Middelgroot gebied€ 175.00
Groot gebied€ 250.00
Extra groot gebied€ 325.00

Vragen over effectief te lijf gaan van striae?

Kennismakingsaanbod