Coronabeleid bij Huidzorg Delft

De zorg bij Huidzorg Delft gaat door.

Ondanks de aanscherping van de maatregelen door het kabinet op 14 december, mogen wij als medisch contactberoep onze deuren geopend houden. Afgelopen maanden heeft onze beroepsvereniging (de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) in overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en andere zorgorganisaties verschillende regels vastgesteld, waar wij als huidtherapeuten onder vallen. De Huidtherapeut is in de eerste lijn een zorgverlener buiten het ziekenhuis, en hiervoor is een vast omschreven plan die opgevolgd moet worden.

Afgelopen maanden hebben wij, maar ook onze cliënten, hard gewerkt om ons te houden aan de strikte maatregelen die zijn genomen in de praktijk. In deze onzekere tijd vragen wij hier nogmaals uw attentie voor. De maatregelen zullen waar nodig aangescherpt worden, en u dient ten alle tijden de adviezen van de werknemers van Huidzorg Delft op te volgen voor uw en onze veiligheid.

Om een zo veilig mogelijke cliëntenzorg te kunnen leveren is het naast onze maatregelen noodzakelijk dat de cliënt hier zelf een bijdrage aan levert.

Belangrijk voor uw bezoek aan Huidzorg Delft

Aandachtspunten voor u als bezoeker van onze praktijk:

 • Het dragen van een mondmasker in de publieke ruimte en behandelkamer is verplicht. Indien het betreft om een behandeling in het gelaat, dient het mondmasker pas te worden verwijderd als u in de behandelstoel plaats neemt, vanaf het moment dat u het mondkapje verwijderd zal er niet meer gepraat worden.
 • In de hal staat een alcoholdispenser. Deze dient bij binnenkomt en verlaten van de praktijk te worden gebruikt met de elleboog.
 • Maximaal 2 cliënten in de wachtkamer.
 • Er staan 2 stoelen buiten, indien de wachtkamer vol zit kan hier ook plaats worden genomen.
 • Cliënten dienen op tijd te komen maar niet te vroeg, de therapeuten zorgen een patiënt minimaal 5 minuten voor het einde van de therapie af te ronden zodat er zo weinig mogelijk contact is tussen de cliënten.
 • Kom alleen, neem geen extra personen mee naar de therapie.
 • Cliënten dienen alleen bij nood gebruik te maken van het toilet, verder is het toilet gesloten!

 

In de praktijk

De maatregelen die de werknemers van Huidzorg Delft nemen om uw veiligheid te waarborgen zijn als volgt:

 • Het dragen van beschermende kleding zoals mondmaskers, handschoenen en een uniform dat in de praktijk gereinigd wordt.
 • De behandelstoelen worden na elke behandeling gereinigd met desinfectie.
 • De gebruikte apparatuur wordt na elke behandeling gereinigd met desinfectie of alcohol 70%.
 • De handvaten van de deuren, stoelen in de wachtruimtes worden regelmatig gereinigd met desinfectie.

 

Bent u geïnteresseerd in ons uitgebreide Corona protocol? Neem dan contact met ons op dan sturen wij deze naar u op.