Niemand is hetzelfde en toch is iedereen gelijk voor ons!

Verschillende vormen van acne

Als je acne hebt, zijn je poriën verstopt met talg, bacteriën en vetzuren. Talgophopingen die als gevolg van een overmatige talgproductie, ontstekingen veroorzaken in de omliggende huid. Als gevolg van acne kunnen er ook acne-littekens ontstaan.

Soorten acne

Acne komt voor in verschillende specifieke vormen. Veel voorkomende soorten acne zijn:

Acne comedonica

De comedonen, oftewel mee-eters, ontsieren je huid. De huid ziet er, door de aanwezigheid van de vele talgophopingen, bobbelig en onregelmatig uit. Ondanks dat het ontstaan van ontstekingen niet is uitgesloten, komen puistjes bij deze vorm van acne vrijwel niet voor.

Acne conglobata

Hierbij staan zeer heftige ontstekingen van de talgklieren, dat leidt tot dikke rode en pijnlijke bobbels (Infiltraten), die meestal op de rug voorkomen.

Acne excoriée des jeunes filles

Een lastige, Franse benaming voor een acnévorm die we ook wel ‘krab acné’ noemen. Meestal komt acné excoriée voor bij jonge meisjes en vrouwen (jeunes filles), maar het komt ook voor bij jonge jongens en mannen.

Acne tarda

Is een vorm van acné die vaak ontstaat bij vrouwen van 25 jaar of ouder en meestal tot uiting komt op de onderste helft van het gezicht.

Acne Vulgaris

‘Vulgaris’ is de latijnse benaming voor ‘gewoon’. Dit is de meest voorkomende vorm van acné waarbij alle symptomen in mogelijk mildere vorm voorkomen.

Hidradenitis supperativa

Bij deze vorm van acne komt de afwijking voor in de liezen en de oksels.

Behandelingen

Puistjes Als je gezicht of lichaam wordt ontsierd door rode bultjes (papels), puistjes (pustels) en mee-eters (comedonen) of onderhuidse ontstekingen, heb je last van acne.

Jongeren Acne komt veelal voor bij jongeren tussen de 12 en 24 jaar. De meest voorkomende lichaamsdelen waarop acne zich openbaart, zijn het gelaat, de rug en de borst.

Behandelingen Er worden diverse acnebehandelingen gegeven bij Huidzorg Delft. Het verschilt per indicatie welke therapie ingezet wordt. In het intake-gesprek bespreken we de klachten en beoordelen we je huid. Wij geven je graag advies om tot een precies op jou toegesneden behandelplan te komen.

Lasertherapie De laserbehandeling zorgt ervoor dat schade aan je bindweefsel wordt hersteld, met als resultaat een gladdere en sterkere huid. 

Peelings Een ‘chemische’ peeling is een effectieve en eenvoudige manier voor het verbeteren van de huidconditie en zorgt voor een frisse uitstraling. Een peeling is ook zeer geschikt voor acne.

Microdermabrasie Deze behandelmethode wordt toegepast om dode huidcellen te verwijderen om zo je huid te stimuleren weer nieuwe cellen aan te maken.

Benieuwd hoe Huidzorg Delft, huidpraktijk in omgeving Den Haag, je kan helpen? Neem dan nu contact op met onze praktijk in Delft of Rijswijk.

acnetherapie huidkliniek huidzorg delft rijswijk
Sfeer
ipl-vaten-pr-optie huidkliniek huidzorg delft rijswijk
Microdermabrasie

Vragen over acne of hoe wij jou daar vanaf kunnen helpen?

Drie tips voor huidverbetering.