Niemand is hetzelfde en toch is iedereen gelijk voor ons!

Verschillende vormen van acné

Als je acné hebt, zijn je poriën verstopt met talg, bacteriën en vetzuren. Talgophopingen die als gevolg van een overmatige talgproductie, ontstekingen veroorzaken in de omliggende huid. Als gevolg van acné kunnen er ook acné-littekens ontstaan.

Soorten

Acné komt voor in verschillende specifieke vormen. Veel voorkomende soorten acné zijn:

Acné comedonica

De comedonen, oftewel mee-eters, ontsieren je huid. De huid ziet er, door de aanwezigheid van de vele talgophopingen, bobbelig en onregelmatig uit. Ondanks dat het ontstaan van ontstekingen niet is uitgesloten, komen puistjes bij deze vorm van acné vrijwel niet voor.

Acne conglobata

Hierbij staan zeer heftige ontstekingen van de talgklieren, dat leidt tot dikke rode en pijnlijke bobbels (Infiltraten), die meestal op de rug voorkomen.

Acné excoriée des jeunes filles

Een lastige, Franse benaming voor een acnévorm die we ook wel ‘krab acné’ noemen. Meestal komt acné excoriée voor bij jonge meisjes en vrouwen (jeunes filles), maar het komt ook voor bij jonge jongens en mannen.

Acné tarda

Is een vorm van acné die vaak ontstaat bij vrouwen van 25 jaar of ouder en meestal tot uiting komt op de onderste helft van het gezicht.

Acne Vulgaris

‘Vulgaris’ is de latijnse benaming voor ‘gewoon’. Dit is de meest voorkomende vorm van acné waarbij alle symptomen in mogelijk mildere vorm voorkomen.

Hidradenitis supperativa

Bij deze vorm van acné komt de afwijking voor in de liezen en de oksels.

Behandelingen

Puistjes Als je gezicht of lichaam wordt ontsierd door rode bultjes (papels), puistjes (pustels) en mee-eters (comedonen) of onderhuidse ontstekingen, heb je last van acné.

Jongeren Acné komt veelal voor bij jongeren tussen de 12 en 24 jaar. De meest voorkomende lichaamsdelen waarop acné zich openbaart, zijn het gelaat, de rug en de borst.

Behandelingen Er worden diverse acnebehandelingen gegeven bij Huidzorg Delft. Het verschilt per indicatie welke therapie ingezet wordt. In het intake-gesprek bespreken we de klachten en beoordelen we je huid. Wij geven je graag advies om tot een precies op jou toegesneden behandelplan te komen.

Sebacia acné-therapie Huidzorg Delft biedt als enige kliniek in Zuid-Holland de unieke behandelmethode Sebacia aan. Tijdens de Sebacia acné-behandeling worden kleine gouddeeltjes (Sebacia micropartikels) via de huidporiën in de talgklieren gemasseerd, waarna de deeltjes met een laser worden opgewarmd en de talgklieren stoppen met de talg productie.

Lasertherapie De laserbehandeling zorgt ervoor dat schade aan je bindweefsel wordt hersteld, met als resultaat een gladdere en sterkere huid. 

Peelings Een ‘chemische’ peeling is een effectieve en eenvoudige manier voor het verbeteren van de huidconditie en zorgt voor een frisse uitstraling. Een peeling is ook zeer geschikt voor acné.

Microdermabrasie Deze behandelmethode wordt toegepast om dode huidcellen te verwijderen om zo je huid te stimuleren weer nieuwe cellen aan te maken.

Acnetherapie
Sfeer
Fraxx
Microdermabrasie

Vragen over acné of hoe wij jou daar vanaf kunnen helpen?