niemand is hetzelfde en toch is iedereen voor ons gelijk!

Grove poriën

Grove poriën zijn openingen van de zweetklieren van onze huid. Iedereen heeft dit, groot of klein. Vaak zijn de grote poriën, ook wel grove poriën genoemd, zichtbaar bij mensen die last hebben van een vettige huid. Waar de ene mens alleen grove poriën heeft rondom de kin en de neus, heeft een ander het over het hele gezicht.

Behandelingen grove poriën

Oorzaken Door verschillende oorzaken kunnen poriën groter en dus meer zichtbaar worden. Bij het natuurlijke verouderingsproces, is er verlies van collageen. Dit kan rimpelvorming tot gevolg hebben, maar ook grove poriën veroorzaken. Daarnaast komt een grove poriën structuur ook vaak voor bij een vette, acne huid.

Behandeling In eerste instantie is het belangrijk dat de talgproductie gereduceerd wordt, waardoor de poriën minder snel verstopt raken en de poriewanden niet verder oprekken. Afhankelijk van jouw huid wordt de passende therapie ingezet. In het intakegesprek bespreken we de klachten en beoordelen we je huid. Daarna wordt het gekozen behandelplan met je besproken. De behandeling kan bestaan uit een peeling, zoals een peeling met een salicylzuur of glycolzuur, waardoor je poriën minder snel verstopt raken.

Laserbehandeling Om de huidstructuur te verstevigen, is het belangrijk dat de collageen en elastine aanmaak worden gestimuleerd. Dat doen we bij Huidzorg Delft met een gefractioneerde laserbehandeling.

grove porien huidkliniek huidzorg delft rijswijk
Sfeer

Vragen over wat wij kunnen doen om jouw huid te verbeteren?