niemand is hetzelfde en toch is iedereen voor ons gelijk!

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris, ook wel anservel genoemd wordt gekenmerkt door kleine ruw aanvoelende rode papeltjes (bobbeltjes) die precies bij de haarzakjes liggen, vooral op buitenzijde bovenarmen en benen. Waarschijnlijk met een genetische achtergrond.

Behandelingen keratosis pilaris

Droge huid Ruim 40% van de volwassenen en 60-80% van de jong volwassen heeft last van keratosis pilaris. Deze aandoening komt veel voor bij mensen met een droge en atopische huid. Met het ouder worden verdwijnt de aandoening bij een deel van de mensen vanzelf. Voor iedereen die er last van heeft en blijft houden, hebben wij verschillende oplossingen.

Behandelingen Diverse behandelingen en het gebruik van verschillende producten bieden uitkomst bij keratosis pilaris. Van groot belang is dat de huidbarrière weer wordt hersteld, want daardoor worden verstoppingen zoveel mogelijk voorkomen.

Door producten te gebruiken met bijvoorbeeld salicylzuur of vitamine A zuur (zoals retinol), krijg je een gladdere huid. Deze stoffen hebben een exfoliërende werking, die ook preventief werkt tegen ontstekingen.

Wij adviseren behandelingen met IPL en/of peeling om je huidconditie te verbeteren en de roodheid ervan en eventuele ontstekingen zo drastisch te verminderen.

Keratosis huidkliniek huidzorg delft rijswijk
ipl-vaten-pr-huidkliniek huidzorg delft rijswijk

Vragen over verhelpen van keratosis pilaris?