niemand is hetzelfde en toch is iedereen voor ons gelijk!

Rosacea

Rosacea is een chronische en niet besmettelijke huidafwijking. Iedereen die deze afwijking heeft, ervaart het als heel erg storend. Want je gezicht wordt ontsierd door felrode verkleuringen van met name je wangen en je neus.

Behandelingen Rosacea

Symptomen Bij vergevorderde stadia van rosacae zijn er ook rode bultjes en rode en gelige puistjes ontstaan. Vanwege deze puistjes wordt de aandoening ook wel acne-rosacea genoemd, hoewel rosacea niets met acne te maken heeft. Daarbij zijn er rode uitgezette bloedvaatjes te zien, de teleangiëctastieën. Rosacea komt meestal voor bij vrouwen tussen het 30ste en 50ste levensjaar. De oorzaak van rosacea is onbekend. Rosacea is progressief en kent drie stadia.

Stadium 1 Zichtbare diffuse roodheid op voornamelijk de wangen. Ontstaan van kleine dunne vaatjes (teleangiëctastieën), welke niet meer verdwijnen. Sterk reageren van de huid op temperatuurwisselingen, waarbij je gezicht na het wassen pijnlijk prikkelt.

Stadium 2 Het ontstaan van rode bultjes en puistjes, met name op je wangen, kin en neus. Het ontwikkelen van meer verwijde vaatjes in je gezicht en er komen ook dikkere vaten bij. Je houdt wordt steeds gevoeliger. Je huid reageert steeds heftiger op invloeden van buitenaf. Je poriën worden steeds grover en schilvering.

Stadium 3 Nu ontstaan steeds grotere pustels op je huid en kan de contour van je gezicht zelfs veranderen. Je huid kan op plaatsen verdikken bij je neus bijvoorbeeld, rhinophyma genoemd.

Behandeling De meest storende symptomen zoals diffuse verspreide roodheid en couperose en het ontstaan van ontstekingen gaan we tegen. We kunnen je klachten op verschillende manieren behandelen. Of je een combinatie van therapieën aanbieden. In het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna bespreken we een behandelplan met je.

Huidverzorging Een goede huidverzorging is van groot belang bij rosacea. Wij  beschikken over een uitgebreide huidverzorgingslijn die uitermate geschikt is.

Rosacea
Fraxx
Sfeer

Vragen over rosacea en wat wij voor je kunnen doen?