Wij doen geen loze beloftes, wij zijn altijd eerlijk in ons advies!

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, ook wel lentigo solaris genoemd zijn veelvoorkomende goedaardige (licht) bruine pigmentvlekken in de huid. De naam ouderdomsvlekken slaat op het feit dat deze vlekken vaak op middelbare leeftijd ontstaan. 

Behandelingen ouderdomsvlekken

Symptomen Ouderdomsvlekken (lentigo solaris) komen veel voor in het gezicht en op de handrug, want je handen en gezicht zien het meeste zonlicht. Omdat ouderdomsvlekken onder andere ontstaan door zonschade, worden de vlekken ook wel zonnevlekken genoemd.

Ontstaan Iedereen kan last krijgen van ouderdomsvlekken. Meestal ontstaan ze rond het 40e levensjaar. De hoeveelheid ouderdomsvlekken is erg verschillend. Sommige mensen hebben er enkele terwijl anderen heel veel ouderdomsvlekken hebben. Enkele oorzaken zijn:

  • Huidveroudering
  • Zonschade
  • Erfelijkheid
  • Huidtype, bij een lichte huid komt dit vaker voor

Behandeling Huidzorg Delft beschikt over diverse innovatieve behandelmethoden om symptomen van huidveroudering te behandelen. In het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna bespreken het beste behandelplan met je. De meest toegepaste behandeltechniek is een behandeling doormiddel van IPl of laser. Ook kunnen de ouderdomsvlekken behandeld worden door cryotherapie, deze methode wordt vaak toegepast als er een lichte verhevenheid in het plekje aanwezig is.

Ouderdomsvlekken
Cryopen

Vragen over ouderdomsvlekken?