Wij doen geen loze beloftes, wij zijn altijd eerlijk in ons advies!

Zonschade

Zonbeschadiging is een huidverschijnsel dat veel voorkomt op latere leeftijd. Je krijgt dan kleine ruwe plekjes op je huid.  UV- licht heeft ook invloed op het ontstaan van zonnevlekken of ouderdomsvlekken (lentigines), vooral op je handen, het decolleté en het gezicht. Ook huidafwijkingen zoals couperose, poikyloderma van Civatte, melasma of rosacea kunnen door zonlicht verergeren.

Behandelingen zonbeschadiging

Ontstaan Door zonlicht of specifieker gezegd, ultraviolet licht, breekt collageen en elastine af in kleine stukjes. Veelvuldige blootstelling aan zonlicht geeft een versnelde afbraak van collageen en elastine in de huid, waardoor er onder andere rimpelvorming ontstaat.

Tips

  • Het is van belang dat jij je huid goed tegen de zon beschermt. Neem altijd een goede zonbeschermer mee in je tas. Zo voorkom je op latere leeftijd huidproblemen, zoals huidkanker, rimpels, goedaardige huidtumoren en pigmentvlekken;
  • Roken valt af te raden. Door roken kan elastine en bindweefsel worden afgebroken, waardoor eerder rimpelvorming ontstaat;
  • Huidverzorging met Retinol (vitamine A) en vitamine C beschermen de huid tegen zonschade en tegen huidveroudering.

Behandeling Wij hebben diverse innovatieve behandelmethoden voor zonschade. Afhankelijk van jouw klachten wordt een therapie gekozen. In het intakegesprek bespreken we jouw klachten en beoordelen we je huid. Daarna bespreken we samen het behandelplan. Huidzorg Delft beschikt daarnaast over een breed scala aan effectieve huidverzorgingsproducten voor een verouderde huid die wij in onze praktijk verkopen in combinatie met je behandeling.

Rimpels
Fraxx
Sfeer

Vragen over het verhelpen van zonschade aan je huid?