Wij werken altijd samen met jou aan het beste resultaat!

Acne-littekens

Afhankelijk van de ernst van acne, zitten acne littekens diep in je huid. Als gevolg het ontstekingsproces bij acne kunnen acne-littekens optreden. Kenmerkend voor deze littekens zijn kleine diepe putjes in je huid.

Behandelingen acne littekens

Restverschijnselen Naast de littekens zijn er ook vaak andere restverschijnselen van acne aanwezig zoals rode vlekjes en donkere vlekjes, ook wel post inflammatoire hyperpigmentatie genoemd. Er zijn verschillende vormen van acne-littekens:

Littekenweefsel Ten gevolge van acne, kan de huid flink beschadigd raken. Dit kan zich uiten in littekenweefsel in de huid. Kenmerken hiervan zijn ‘putjes’ in je huid.

Rode vlekken Nadat de ontstekingen zijn verdwenen blijven gedurende 3 tot 9 maanden rode vlekjes zichtbaar op de plekken waar de ontstekingen hebben gezeten.

Donkere vlekken De donkere vlekken kunnen ontstaan bij blootstelling aan zonlicht. Deze pigmentverkleuringen, ook wel hyperpigmentatie genoemd, komen vooral voor bij donkere huidtypen.

Behandelingen Er worden diverse behandelingen gegeven bij Huidzorg Delft voor littekens. Het verschilt per indicatie welke behandeling of combinatie van behandelingen wordt ingezet. Dit is onder andere afhankelijk van het type en de ernst van de littekens. In het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna bespreken we het beste behandelplan met je. Kleurverschillen die zijn ontstaan door acne, zoals rode vlekken of pigmentverschillen, kunnen effectief worden behandeld met:

Acne littekens laseren

Het doel van bovenstaande behandelingen is het egaliseren van de huid en het verminderen van huidverkleuringen. Aanpassing van de structuur van de littekens kan het beste worden uitgevoerd door:

Om littekens aan te pakken maken wij gebruik van de gefractioneerde laser. Deze behandeling zorgt voor een stimulatie van de collageen-aanmaak in de huid, en dat resulteert in een gladde, frisse en strakke huid. Acne littekens zijn hierdoor minder goed zichtbaar.

Acne littekens huidkliniek huidzorg delft rijswijk
Sfeer
ipl-vaten-pr-optie huidkliniek huidzorg delft rijswijk

Vragen over de voor jou geschikte behandelingen van je acné-littekens?