Wij geloven in structurele hulp, dus pakken wij jouw klachten aan bij de kern!

Hidradenitis suppurativa

Hidradenitis suppurativa wordt ook wel acne ectopica of acne inversa genoemd. Dit huidprobleem is een proces van chronische en steeds terugkomende ontstekingen van de huid. Het manifesteert zich vooral in de lichaamsplooien, zoals de oksels en de liezen.

Behandelingen Hidradenitis suppurativa

Ontstaan Hidradenitis suppurativa begint meestal tijdens of na de puberteit op een leeftijd tussen 20 en 25 jaar. Hidradenitis komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen. Bij mannen wordt in de regel vaker een sinus piloridalis gezien.

Ontsteking Hidradenitis suppurativa is een ontsteking van de haarzakjes door afsluiting van de uitgang van deze haarzakjes. Bij deze vorm van acne blijft het haarzakje (dat uit huidcellen bestaat) hoorn produceren, dat zich vervolgens ophoopt in het haarzakje. Uiteindelijk knapt het haarzakje en veroorzaakt een ontsteking van de talgklieren, de zweetklieren en andere structuren van de huid.

Symptomen Het belangrijkste symptoom van deze vorm van acne is het ontstaan van een abces (diepere ontsteking). Een abces is een met afgestorven materiaal en pus gevulde holte. Door deze diepe ontsteking wordt een andere uitweg naar buiten gezocht. Zo ontstaan er gangen en kanalen onder de huid die met elkaar in verbinding staan, die fistels worden genoemd. Het is onduidelijk wat de oorzaak is van het ontstekingsproces.

Negatieve factoren Enkele factoren spelen een negatieve rol bij hidradenitis supperativa, waarvan roken de belangrijkste is. Overgewicht, hormonale factoren, erfelijke aanleg, schuren en wrijving van de huid kunnen ook een negatieve invloed hebben op het verloop van de huidaandoening.

Behandeling Er worden diverse behandelingen voor Hidradenitis supperativa bij Huidzorg Delft aangeboden. In het intake-gesprek beoordelen we eerst je huid. Daarna bespreken we het beste behandelplan met je. De meest voorkomende behandelmethoden van hidradenitis supperativa zijn:

Het definitief ontharen met de Alexandriet of YAG laser zorgt ervoor dat er geen nieuwe afsluitingen van de haarzakjes plaatsvinden. Dat heeft natuurlijk een gunstig effect op de ontstekingen. Daarbij kan ook een acne-behandeling worden ingezet. Door het verwijderen van ontstekingen wordt de huid rustiger.

Door de ontstekingen kunnen ook verkleefde littekens ontstaan. Die kunnen op hun beurt weer voor een bewegingsbeperking zorgen. Daarnaast kan je dit ook cosmetisch storend vinden. Het definitief ontharen voor de blonde en grijze haren, voor wanneer het laserontharen niet kan worden toegepast, kan via:

Veel voorkomende behandelmethoden zijn:

Hidradenitis
acnetherapie huidkliniek huidzorg delft rijswijk
Ontharen
Elektische epilatie

Vragen over deze vorm van ongewenste haargroei?