Wij geloven in structurele hulp, dus pakken wij jouw klachten aan bij de kern!

Overbeharing

Bij ons allemaal groeit er haar op ons lichaam en gezicht, maar soms is het zoveel dat het gewoon storend en ontsierend is. We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaliter geen of slechts dunne haren groeien.

Soorten overbeharing

Hirsutisme

Bij deze aandoening ierbij krijgen vrouwen haar op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen. In plaats van donshaar verschijnt er veel en donker haar op plekken als de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Hypertrichose

Dit is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Behandelingen

Twee soorten Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar kunnen ook in combinatie optreden.

Behandeling Bij Huidzorg Delft kan overbeharing op een effectieve en veilige manier worden behandeld. Tijdens het intake-gesprek bespreken we je klachten en beoordelen we  eerst je huid. Daarna bespreken we het beste behandelplan met je. Laserontharing is geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren, maar niet voor alle haarkleuren.

Blonde, grijze en rossige haren kunnen helaas niet door met laserbehandeling verwijderd worden, omdat hier niet tot nauwelijks pigment in zit. Deze haren worden bij Huidzorg Delft behandeld door:

Hirsutisme huidkliniek huidzorg delft rijswijk
Laser ontharen

Vragen over hoe wij een teveel aan haargroei bij je kunnen verwijderen?