Wij geloven in structurele hulp, dus pakken wij jouw klachten aan bij de kern!

Ingegroeide haren & huidirritatie

Veel mensen hebben last van ingegroeide haren, irritatie of bultjes door het scheren. Deze klacht kan ontstaan op alle plaatsen op het lichaam waar haren groeien.

Soorten ingegroeide haren en huidirritatie

Hidradenitis suppurativa

Hidradenitis suppurativa, is een proces van chronische en steeds terugkomende ontstekingen van de huid in de lichaamsplooien, vooral in de oksels en de liezen.

 Pseudofolliculitis barbae

Pseudofolliculitis barbae, is een aandoening die wordt gekenmerkt door scheerbulten, die ontstaan bij het scheren van de baardstreek. Bij deze chronische huidaandoening is sprake van kleine ontstekingen door ingegroeide haren. Deze aandoening komt voornamelijk voor bij mensen met een getinte huid en vaak bij mannen in de baardstreek.

 Sinus pilonidalis

Sinus pilonidalis, is een haarnestcyste die doorgaans gelegen is in de bilspleet. Het is een holte onder de huid, die een verbinding heeft door de huid heen naar buiten. Dit is te herkennen aan een klein gaatje of kleine intrekking in de huid. Behalve een ontsteking kan een haarnestcyste ook veel pijn veroorzaken en afscheiding van vocht en/of bloed geven. Om herhaling en/of uitbreiding te voorkomen wordt aangeraden het gebied te ontharen doormiddel van laser.

Behandelingen

Ontstaan Dit kan onder andere veroorzaakt worden door scheren of harsen, maar kan ook een onderliggende oorzaak hebben. Er bestaan verschillende huidaandoeningen die huidirritatie veroorzaken of ingegroeide haren.

Behandeling Er worden diverse behandelingen voor huidirritatie en ingegroeide haren gegeven bij Huidzorg Delft. Tijdens het intakegesprek beoordelen we je huid. Daarna bespreken we het beste behandelplan met je. De meest voorkomende behandelmethoden zijn:

Het definitief ontharen met de Alexandriet of YAG laser zorgt ervoor dat er geen nieuwe afsluitingen van haarzakjes plaatsvinden. Dat heeft natuurlijk een gunstig effect op de ontstekingen. Door het verwijderen van ontstekingen wordt de huid rustiger. Dat kan ook worden bereikt met:

Het definitief ontharen voor de blonde en grijze haren, voor wanneer het laserontharen niet kan worden toegepast, kan via:

In gegroeide haar
Elektische epilatie

Vragen over huidirritatie door bijvoorbeeld ingegroeide haren?