Wij geven iedereen haar eigen specifieke behandeling. Bel, mail, kom langs!

Beenvaten

Beenvaatjes, ook wel berkentakjes of bezemrijsvarices genoemd, zijn chronisch verwijde haarvaatjes op de benen, als gevolg van vaatwandverslapping.

Behandelingen beenvaten

Ontstaan Er is een erfelijke component, zoveel is zeker. Maar beenvaatjes kunnen ook ontstaan door hormoonschommelingen, een zwangerschap of een staand beroep waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaten. Beenvaatjes geven meestal geen medische klachten, maar worden vaak als ontsierend ervaren.

Behandelingen Beenvaatjes zoals bezemrijsvarices liggen oppervlakkig in de huid en hebben geen verdere functie voor het vaatbed van de benen. Om deze reden kunnen deze vaatjes veilig worden verwijderd. Bij lichtrode vaatjes behandelen we met de Long Pulsed nd- YAG 1064 nm. Door de golflengte en specifieke eigenschappen is deze laser in staat de beenvaten te verwarmen en te vernietigen, zonder de omliggende huid te beschadigen.

Scleroseren Afhankelijk van de diepte van de vaten kan jouw behandeling meteen bij ons beginnen of niet. Wanneer de vaten diep gelegen zijn, is het raadzaam om deze eerst te scleroseren.  Wij hebben een samenwerkingsverband  met de Dermatologen van het Reinier de Graaf Ziekenhuis waar het scleroseren kan plaatsvinden.

De huidtherapeut van Huidzorg Delft beoordeelt tijdens het intake-gesprek eerst je huid. Daarna bespreken we het beste behandelplan met je. De behandeling bestaat uit lasertherapie al dan niet in combinatie met scleroseren.

beenvaten huidkliniek huidzorg delft rijswijk
Logo reinier de graaf
Beenvaten

Vragen over hoe wij je ‘berkentakjes’ kunnen verwijderen?