Wij geven iedereen haar eigen specifieke behandeling. Bel, mail, kom langs!

Couperose

Couperose is roodheid in je gezicht die niet wegtrekt. Couperose komt vaak voor op je wangen, kin of neus, maar kan ook voorkomen op je hals of in je decolleté. De vaatjes kunnen soms branderig of jeukend aanvoelen. Couperose wordt ook wel teleangiëctastieën genoemd.

Behandelingen couperose

Ontstaan Het kan worden veroorzaakt door erfelijkheid, je huidtype, je leefstijl, medicijngebruik en grote temperatuurverschillen. Het begint vaak al na het 30e levensjaar te ontstaan.

Symptomen Heb je last van rode, paarse vaatjes die je gezicht, hals of decolleté ontsieren? Waarschijnlijk heb je dan last van couperose. 

Behandeling Bij Huidzorg Delft wordt dit behandeld met IPL en/of laserbehandelingen. De rode bloedcellen in het bloedvaatje absorberen de warmte van het licht uit de laser; het bloedvaatje wordt verwarmd en daarna vernietigd. Het lichaam ruimt deze vaatjes zelf op. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd. Met behulp van onze vaatbehandelingen worden klachten op een veilige en doeltreffende manier aangepakt.

Couperose
ipl-vaten-pr-optie huidkliniek huidzorg delft rijswijk

Heb je vragen over couperose?