Wij geven iedereen haar eigen specifieke behandeling. Bel, mail, kom langs!

Roodheid en verwijde vaatjes

Roodheid in je gezicht kan zich uiten op verschillende manieren. Door warmte of inspanning kan een gezonde blos op je wangen verschijnen. Ook door sporten of hormonale schommelingen kan er roodheid ontstaan in je gezicht, die vaak snel wegtrekt. Helaas bestaan er ook vormen van blijvende roodheid in het gezicht, ook wel diffuse roodheid genoemd. Naast diffuse roodheid, bestaan er tal van vaatverwijdingen die als cosmetisch storend worden ervaren. Hieronder noemen we de meest voorkomende aandoeningen en welke behandelingen we bij Huidzorg Delft en Rijswijk aanbieden.

Soorten roodheid en verwijde vaatjes

Couperose

Couperose openbaart zich als kleine, rood/paars gesprongen vaatjes in je gelaat. Het ontstaat vaak na het 30e levensjaar. Couperose wordt ook wel teleangiëctastieën genoemd. Lees meer over couperose.

Diffuse roodheid

Diffuse roodheid wordt gezien als een blijvende, eventueel vlekkerige roodheid van de huid. Bij voorkeur op de wangen, neus en zijkant hals. Bij deze roodheid zijn geen grote vaatjes zichtbaar maar wordt gekenmerkt aan de egale roodheid van de huid. Deze ontstaat door een heel fijn netwerk van oppervlakkige bloedvaatjes.

Kersenwratjes

Kersenwratjes zijn half bolronde plekjes. Vaak zijn ze enkele millimeters groot en bevinden zich in grotere aantallen op het lichaam. De vaakst voorkomende locatie is de romp. Lees hier meer over kersenwratjes.

Poikyloderma van Civatte

Poikyloderma van Civatte wordt ook wel zonnehals genoemd. Aan de zijkant van de hals vertonen roodbruine verkleuringen. In de regel is het een combinatie van verwijde vaten (couperose-achtige aandoening) en pigmentverkleuring.

Rosacea

Rosacea is een chronische niet besmettelijke, maar cosmetisch zeer storende huidafwijking in het gelaat gekenmerkt door felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus. Bij ernstige vormen zien we ook rode bultjes en rode gelige puistjes op de genoemde plaatsen. Lees hier meer over rosacea.

Spider Naevus

Spider Naevus ook wel spinnenkopje genoemd, is een chronisch verwijd vaatje.  Er is een centrum zichtbaar als een rood bultje en hieruit waaien fijne rode vaatjes, zoals de poten van een spin.  Deze vaatjes zijn voornamelijk gelokaliseerd op het gelaat, hals, nek, handpalmen en onderarmen en kunnen bij kleine kinderen en zwangere vrouwen vanzelf verdwijnen.

Veneus Lake

Veneus Lake is een plaatselijke goedaardige bloedvatverwijding, welke voornamelijk voorkomt op de (onder) lip. Deze bloedvatverwijding komt voornamelijk voor bij oudere volwassenen

Wijnvlek

Wijnvlek is een goedaardige, aangeboren vaatafwijking die eruit ziet als een rode tot paarse vlek in de huid. Bij een wijnvlek zijn de bloedvaten op één plek in de huid sterk uitgezet. Ook zijn er meer bloedvaten aanwezig dan normaal. De vlekken komen vaak voor in het gelaat, maar worden ook vaak gezien op bovenste deel van de romp.

Behandelingen

Behandeling Vaatafwijkingen worden bij Huidzorg Delft en Rijswijk behandeld met IPL en/of laserbehandelingen. De rode bloedcellen in het bloedvaatje absorberen de warmte van het licht waardoor dit bloedvaatje wordt verwarmt en daarna vernietigd. Het lichaam ruimt deze vaatjes zelf op. Hierbij wordt de omliggende huid niet beschadigd. Met behulp van onze vaatbehandelingen worden klachten op een veilige en doeltreffende manier aangepakt.

rosacea huidaandoening huidzorg delft
ipl-vaten-pr-optie huidkliniek huidzorg delft rijswijk

Vragen over behandelingen die Huidzorg Delft en Rijswijk je kunnen aanbieden?