Met elektrische epilatie pakken wij storende haartjes gewoon een voor een aan.

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een ontharingsmethode om storende haren ‘definitief’ te verwijderen. Voor meer informatie over ongewenste haargroei lees verder

Elektrische epilatie is geschikt voor:

  • relatief kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht
  • alle haarkleuren
  • grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden
  • restharen (dunne haren) die niet met laser verwijderd kunnen worden
electrische epilatie
Elektische epilatie

Electrische epilatie therapie

Stroom De therapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en zet dat vervolgens enkele seconden onder stroom. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd en vernietigd wordt.

Een voor een De storende haren worden een voor een behandeld. Er komen dunnere en zwakkere haren terug, die opnieuw behandeld moeten worden. Uiteindelijk zullen alle haren verdwenen zijn. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. Soms reageert de huid gevoelig op de behandeling: hij wordt rood en er komen pukkeltjes.

Behandelperiode Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de grootte van het behaarde oppervlak.

Onderhoudsbehandelingen Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen. Onderhoudsbehandelingen kunnen een tot twee keer per jaar nodig zijn om nieuwe haren weer te verwijderen.

Voorbereiding

Stop vier weken voor de behandeling met harsen, epileren of andere vormen van ontharing. De haren mogen wel tussen de behandelingen door kort geknipt of geschoren worden. Zorg ervoor, dat de haren tijdens de behandeling lang genoeg zijn om met een pincet te pakken.

Als de haren dik en donker zijn, of als het behaarde oppervlak groot is en elektrische epilatie te tijdrovend wordt, bevelen we de behandeling met de laser aan. Gepigmenteerde (zwarte en donkerbruine haren) kunnen zowel met elektrische epilatie als met  licht- of laserapparatuur behandeld worden. Grijze, witte, blonde en rode haren zijn lastiger te verwijderen met lichttherapie.

Tarieven

Elektrische Epilatie starttarief15 min€ 40.00
30 min€ 55.00
45 min€ 82.50
60 min€ 110.00

Ondersteunende producten

Advies We geven ook altijd advies over de verzorging van je huidproblemen thuis. Hieronder vind je de producten die wij verkopen en die deze behandeling verder ondersteunen:

Vragen over elektrische epilatie?

Kennismakingsaanbod